wat kost een chiropractor

Hoe vaak naar chiropractor? | Chiropractie Blaauw

Als je last hebt van rugpijn, nekpijn, of andere fysieke ongemakken, heb je misschien al overwogen om een chiropractor te bezoeken. In dit artikel gaan we dieper in op wat een chiropractor doet en de voordelen van chiropractische behandelingen. Uiteraard beantwoorden we ook de vraag: hoe vaak naar chiropractor?

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een gezondheidszorg discipline die zich richt op het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat, voornamelijk de wervelkolom. Chiropractoren geloven dat een goede gezondheid afhankelijk is van een goed functionerend zenuwstelsel en dat de wervelkolom een belangrijke rol speelt in het functioneren van dit systeem. Ze gebruiken handmatige aanpassingen en manipulaties om de wervelkolom te corrigeren en de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te bevorderen.

Meer weten? Lees dan ons blog: wat is een chiropractor?

Wanneer moet je een chiropractor bezoeken?

Voordat we de vraag: hoe vaak naar chiropractor? beantwoorden is het ook belangrijk om te weten wanneer je naar een chiropractor kan gaan. Je kunt een chiropractor bezoeken voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, en zelfs spijsverteringsproblemen. Als je merkt dat je regelmatig last hebt van deze klachten, kan een chiropractische behandeling verlichting bieden.

Hoe vaak naar chiropractor?

Hoe vaak naar chiropractor? Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de ernst van je klachten, je leeftijd, en je algemene gezondheidstoestand. In het begin kan het nodig zijn om vaker te gaan voor intensieve behandelingen, maar na verloop van tijd kan de frequentie worden verminderd.

Hoe gaat het eerste consult bij Chiropractie Blaauw?

Bij je eerste bezoek gaan we een grondige evaluatie uitvoeren en een behandelingsplan opstellen op basis van je specifieke behoeften. Dit behandelingsplan kan in het begin wekelijkse of tweewekelijkse bezoeken bevatten.

We volgen altijd de volgende 4 stappen:

  • Stap 1: Voorafgaand aan je eerste bezoek krijg je een vragenlijst met vragen over je klacht(en) en je algemene gezondheid. Het eerste consult begint met een vraaggesprek (anamnese) over je klachten en algemene gezondheid.
  • Stap 2: Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek, waarbij we gebruikmaken van neurologische, orthopedische en chiropractische testen. We zullen vooral je evenwicht, coördinatie en houding, spierkracht, reflexen, oogbewegingen, bloeddruk en hart- en ademhalingsritme controleren. We zorgen ervoor dat we zorgvuldig kijken of de linker- en rechterzijde van je lichaam symmetrisch werken.
  • Stap 3: Vervolgens gaan we een bewegingsonderzoek doen. Vooral de gewrichten van je wervelkolom en mogelijk ook die in je armen en benen worden één voor één getest in alle bewegingsrichtingen. Als er geblokkeerde gewrichten zijn, zijn ze meestal drukgevoelig (ze voelen aan als een blauwe plek). Zelfs als je hoofd volledig van rechts naar links kan draaien of als je met je handen de grond kunt bereiken, betekent dit nog niet per se dat je wervelkolom goed functioneert.
  • Stap 4: Op basis van deze informatie stellen we de diagnose vast. Als je klachten wordt veroorzaakt door een probleem in je bewegingsstelsel en/of zenuwstelsel, kunnen we dit chiropractisch en efficiënt aanpakken. We zullen je dan vertellen of we je kunnen helpen en wat je van de behandeling kunt verwachten.

Hoeveel behandelingen worden door de zorgverzekering vergoed?

De meeste zorgverzekeringen vergoeden (afhankelijk van je pakket) 6 tot 20 behandelingen.

Hoeveel moet ik zelf betalen?

De meeste zorgverzekeringen vergoeden 75%. Kost een behandeling €60? Dan hoef je zelf maar €15 te betalen. Per verzekering is dit uiteraard verschillend. De vergoeding wordt altijd betaald als je aanvullend pakket hebt. Meestal 30 of 40 euro per dag met een maximum per jaar.

hoe vaak naar chiropractor

Wat zijn de voordelen van chiropractische behandeling?

Het maakt niet hoe vaak je naar een chiropractor gaat. Chiropractische behandelingen bieden een breed scala aan voordelen, waaronder:

  • Pijnverlichting: Chiropractie kan helpen bij het verminderen van pijn in de rug, nek, gewrichten en andere delen van het lichaam.
  • Verbeterde mobiliteit: Door de wervelkolom en gewrichten te corrigeren, kan chiropractie de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam verbeteren.
  • Stressvermindering: Chiropractie kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam, waardoor je je over het algemeen beter voelt.
  • Verbeterde houding: Door de wervelkolom te corrigeren, kan chiropractie je helpen om een betere houding aan te nemen.

Conclusie: Hoe vaak naar chiropractor?

Chiropractie kan een effectieve manier zijn om rug- en nekpijn te verlichten, de mobiliteit te verbeteren en algemeen welzijn te bevorderen. Hoe vaak je naar een chiropractor moet gaan, is afhankelijk van je individuele behoeften en gezondheidstoestand. Het is altijd raadzaam om een gekwalificeerde chiropractor te raadplegen voor een gepersonaliseerd behandelingsplan. Vaak na een behandeltraject, onder controle 3-4 keer per jaar.

Wil je geholpen worden door een ervaren chiropractiepraktijk?

Onze praktijk is gevestigd in Gouda. Maar onze klanten Patienten komen uit (omliggende) steden als Delft, Vlaardingen, Rijswijk, Zoetermeer en Capelle aan den IJssel. Zelfs uit grote steden zijn wij de chiropractor voor mensen met pijnklachten uit Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Heb je een vraag voor ons? Of wil je behandeld worden aan een bepaalde klacht?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Uiteraard kan je ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak