chiropractor capelle aan den ijssel

Chiropractor Capelle aan den IJssel: ook voor hoofdpijnklachten

Heeft u last van pijnlijke en stijve spieren in uw rug of nek? Of heeft u misschien last van migraine of andere vervelende klachten? Dan begrijpen wij dat u op zoek bent naar een oplossing.

4,8 /5

Op basis van 38 Google-reviews

Marieke van Noort

Al meer dan 20 jaar zorgt deze praktijk ervoor dat ik gezond blijf. De holistische blik en behandeling van de chiropractoren, aangevuld met de specialismen die ze hebben, maakt dat het een zeer vertrouwd adres is voor mij en mijn familie.

Henk van der Veen

Ik kom al jaren regelmatig in deze praktijk ( sinds de oprichting ). Soms voor acute klachten, meestal voor “onderhoud” van ruggengraat en zenuwstelsel. Ik ben heel tevreden over de ontvangst, werkwijze en het contact met de chiropractor. Beveel deze ook aan bij vrienden.

Fem Maitimu

Een hele fijne praktijk!
Adam Toulon werkt doelgericht en is heel kundig in zijn vak.
Ik kom er al jaren en mijn zoon ook.

Chiropractor op 20 minuten van Capelle aan den IJssel

Misschien heeft u al langere tijd last van pijnklachten en bent u op zoek naar een chiropractor. Hoewel u uiteraard naar een chiropractor in Capelle aan den IJssel kunt gaan, wilt u natuurlijk graag geholpen worden als u hinderlijke klachten ervaart. Chiropractor Blaauw is al sinds 1983 werkzaam als chiropractor en weet daarom als geen ander hoe we u het beste kunnen helpen.

Onze chiropractiepraktijk ligt op slechts 20 minuten rijden van Capelle aan den IJssel. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen om uw klachten te bespreken, zodat we u direct kunnen laten weten of we u kunnen helpen.

Bij chiropractor Blaauw beginnen we altijd met een grondig onderzoek. Pas als de oorzaak van de klachten bekend is, gaan we aan de slag. Dit geldt ook voor functionele klachten zoals migraine of gedragsproblemen.

 

wat is een chiropractor capelle aan den ijssel
wat doet een chiropractor capelle aan den ijssel

Wat doet een chiropractor?

In het kort: een chiropractor helpt uw lichaam optimaal te functioneren.

Onze focus ligt op het bewegingsapparaat, dat wil zeggen uw skelet, gewrichten en spieren. Deze drie onderdelen werken samen om uw lichaam te laten bewegen.

Als u klachten heeft zoals pijn of een verminderde bewegingsvrijheid, is de kans groot dat u een blokkade heeft in uw wervelkolom. Zo’n blokkade heeft invloed op uw zenuwstelsel en kan de genezende werking van uw lichaam belemmeren.

Chiropractor Capelle aan den IJssel kan u helpen. We onderzoeken de oorzaak van uw klachten en hanteren een gerichte aanpak om deze blokkade te corrigeren.

Chiropractor Capelle aan den IJssel: ook voor functioneel neurologische klachten

Rug-, nek- en hoofdpijn zijn veelvoorkomende klachten, maar uw zenuwstelsel heeft invloed op uw hele lichaam. Daarom kunnen we u bij Chiropractor Capelle aan den IJssel helpen bij nog veel meer klachten.

 

Pijn in uw rug

Een van de meest voorkomende klachten is rugpijn, zowel in de lage rug als in de bovenrug, die we vaak zien in onze praktijk.

Rugpijn ontstaat meestal geleidelijk. Door een verkeerde houding worden uw spieren extra belast, wat leidt tot pijn. Deze pijn straalt uit naar andere delen van uw lichaam en vereist correctie om te verdwijnen.

We zien ook veel klachten ontstaan door veel zitten en/of weinig bewegen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door bureauwerk, maar ook spanning en stress zijn een oorzaak van deze klachten.

 

Leer- en gedragsproblemen

Een minder bekende, maar wel relevante klacht zijn leer- en gedragsproblemen. Vanwege onze specialisatie in functionele neurologie behandelen we ook deze problemen in onze praktijk. Bij veel chiropractiepraktijken is dit niet het geval, omdat ze hierin niet gespecialiseerd zijn.

Leer- en gedragsproblemen zijn een neurologisch probleem. Ze ontstaan tijdens de ontwikkeling van het zenuwstelsel en belemmeren daardoor de normale functie van de hersenen. De hersenen hebben echter het vermogen om te groeien en te veranderen.

Door uw hersenen te voorzien van de juiste stimulatie, kunnen we het brein stimuleren en zo een verbetering van de leer- en gedragsproblemen bereiken.

 

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die wij bij zowel jonge als oudere mensen zien, inclusief migraine.

Stress is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Door stress ontstaat er meer spanning op uw spieren en raken omliggende zenuwen geïrriteerd. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot spanningshoofdpijn.

Ook migraine heeft te maken met uw zenuwstelsel. Het corrigeren van blokkades in uw wervelkolom kan de pijn van migraine verminderen.

Het zenuwstelsel heeft invloed op uw hele lichaam, waardoor u met veel soorten pijn bij ons terecht kunt. We onderzoeken uw klacht grondig en werken vervolgens gericht aan een oplossing.

kan ik met hoofdpijnklachten naar een chiropractor capelle aan den ijssel
kan ik met adhd-, gedrags-, en leerproblemen naar een chiropractor capelle aan den ijssel

Wat is het verschil tussen een chiropractor en een fysiotherapeut?

Een chiropractor is gespecialiseerd in de behandeling van uw wervelkolom en zenuwstelsel. Dit is anders dan het werk van een fysiotherapeut. Een chiropractor verhelpt blokkades in uw wervelkolom, wat alles te maken heeft met het zenuwstelsel en pijn kan verminderen. Bij ons kunt u terecht voor pijnklachten in uw gewrichten, hoofdpijn of rugpijn. Als uw klacht wordt veroorzaakt door uw spieren, dan kunt u beter naar een fysiotherapeut gaan, omdat zij gespecialiseerd zijn in het behandelen van het spierstelsel.

 

 

 

Al meer dan 40 jaar helpen wij mensen met klachten uit Capelle aan den IJssel

Bij Chiropractie Blaauw werken wij met een team van specialisten. Zij gaan gericht te werk en starten altijd met gedegen onderzoek. Uw eerste afspraak is dan ook erg belangrijk.

 1. Vragenlijst over uw klachten
  U ontvangt van ons een vragenlijst over uw klachten. Zo onderzoeken wij uw klachten en algemene gezondheid.
 2. Lichamelijk onderzoek
  In onze praktijk maken we gebruik van neurologische, orthopedische en chiropractische testen om uw lichaam te onderzoeken.
 3. Bewegingsonderzoek
  Wij controleren de functie van uw gewrichten en uw wervelkolom.
 4. Vastellen van de diagnose
  Pas als laatste stellen wij de diagnose. Uw chiropractor bespreekt met u de diagnose en verdere behandeling.

Onze specialisten zijn enthousiast over hun vak. Dat kunt u lezen in onze reviews, maar ook ervaren tijdens een behandeling. Daarom krijgen wij regelmatig nieuwe patiënten doorverwezen.

chiropractor capelle aan den ijssel: u bent van harte welkom in onze praktijk

Chiropractor Capelle aan den IJssel: U bent van harte welkom in onze praktijk

Onze praktijk bevindt zich in Gouda, op een steenworp afstand van Capelle aan den IJssel. Veel van onze patiënten komen uit deze plaats vanwege ons specialisme en kiezen graag voor Praktijk Blaauw.

Kunnen wij u niet helpen? Dan bieden wij advies en verwijzen wij u door naar een geschikte behandelaar.

Wij zijn geregistreerd en lid van de NCA en SCN.