chiropractor Vlaardingen

Chiropractor Vlaardingen: uw oplossing voor neurologische pijnklachten

Heeft u last van pijnlijke en stijve spieren in uw rug of nek? Of heeft u misschien last van migraine of andere vervelende klachten? Dan begrijpen wij dat u op zoek bent naar een oplossing.

4,8 /5

Op basis van 38 Google-reviews

Marieke van Noort

Al meer dan 20 jaar zorgt deze praktijk ervoor dat ik gezond blijf. De holistische blik en behandeling van de chiropractoren, aangevuld met de specialismen die ze hebben, maakt dat het een zeer vertrouwd adres is voor mij en mijn familie.

Henk van der Veen

Ik kom al jaren regelmatig in deze praktijk ( sinds de oprichting ). Soms voor acute klachten, meestal voor “onderhoud” van ruggengraat en zenuwstelsel. Ik ben heel tevreden over de ontvangst, werkwijze en het contact met de chiropractor. Beveel deze ook aan bij vrienden.

Fem Maitimu

Een hele fijne praktijk!
Adam Toulon werkt doelgericht en is heel kundig in zijn vak.
Ik kom er al jaren en mijn zoon ook.

Chiropractor op 25 minuten van Vlaardingen

Als u al geruime tijd last heeft van pijnklachten en een chiropractor zoekt, kunt u natuurlijk terecht bij een Chiropractor in Vlaardingen. Wij begrijpen dat wanneer u hinderlijke klachten heeft snel geholpen wilt worden. Daarom bieden wij de beste behandelingen aan.

Onze praktijk ligt op slechts 25 minuten rijden van Vlaardingen. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend uw klachten te bespreken. Wij kunnen u direct laten weten of wij u kunnen helpen.

Bij Chiropractor Blaauw beginnen wij altijd met een grondig onderzoek. Pas wanneer de oorzaak van uw klachten bekend is, gaan wij aan de slag. Dit geldt ook voor functionele klachten zoals migraine of gedragsproblemen.

 

chiropractor Vlaardingen behandeling
chiropractor Vlaardingen behandelaar

Wat doet een chiropractor?

In het kort: een chiropractor helpt uw lichaam optimaal te functioneren.

Onze aandacht is gericht op het bewegingsapparaat, wat betekent dat we ons richten op uw skelet, gewrichten en spieren. Deze drie componenten zorgen er gezamenlijk voor dat uw lichaam kan bewegen.

Heeft u last van pijn of een beperkte beweeglijkheid? Dan is het zeer waarschijnlijk dat er een blokkade in uw wervelkolom zit. Deze blokkade beïnvloedt uw zenuwstelsel en belemmert het genezingsproces van uw lichaam.

Chiropractor Vlaardingen staat voor u klaar om u te helpen. We onderzoeken de oorzaak van uw klachten en streven naar een gerichte behandeling om deze blokkade te herstellen.

Chiropractor Vlaardingen: meer dan alleen hoofd-, rug- en nekpijn klachten

Rug-, nek- en hoofdpijn zijn veelvoorkomende problemen, maar het zenuwstelsel beïnvloedt uw volledige lichaam. Om die reden kunnen we u bij Chiropractor Vlaardingen bijstaan met een breed scala aan klachten.

 

Rugpijn

Een veelvoorkomende klacht is rugpijn, die zowel in het onderste als bovenste gedeelte van uw rug kan optreden. We zien dit soort klachten vaak in onze praktijk.

Rugpijn ontwikkelt zich doorgaans geleidelijk. Door een incorrecte houding raken uw spieren overbelast, wat leidt tot pijn. Deze pijn kan zich verspreiden naar andere delen van uw lichaam en vereist een correctie om te verdwijnen.

Veel zitten en/of een gebrek aan lichaamsbeweging zijn eveneens oorzaken van dergelijke klachten. Dit kan bijvoorbeeld komen door langdurig bureauwerk, maar ook spanning en stress dragen bij aan deze problemen.

 

Gedrags- en leerproblemen

Minder bekende, maar ook relevante klachten zijn leer- en gedragsproblemen. In onze praktijk behandelen we dergelijke problemen vanwege onze specialisatie in functionele neurologie. Veel andere chiropractiepraktijken bieden deze behandelingen niet aan, aangezien zij niet gespecialiseerd zijn in dit gebied.

Leer- en gedragsproblemen zijn een neurologisch probleem die ontstaan tijdens de ontwikkeling van het zenuwstelsel, wat leidt tot belemmeringen in de normale werking van de hersenen. Gelukkig zijn de hersenen plastisch, wat betekent dat ze de capaciteit hebben om te groeien en te veranderen.

Door het brein te voorzien van de juiste stimulatie, bevorderen wij de groei en ontwikkeling ervan. Dit leidt tot verbeteringen in de aanpak van leer- en gedragsproblemen.

 

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn komt voor bij zowel jonge als oudere mensen, en dit geldt eveneens voor migraine.

Stress is een belangrijke factor bij het ontstaan van hoofdpijn. Door stress ontstaat er meer spanning op uw spieren, waardoor de omringende zenuwen geïrriteerd raken. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot spanningshoofdpijn.

Migraine is ook gerelateerd aan uw zenuwstelsel. Het aanpakken van blokkades in uw wervelkolom kan helpen bij het verminderen van de pijnlijke klachten.

Het is duidelijk dat het zenuwstelsel invloed uitoefent op uw hele lichaam. Daarom kunt u met diverse soorten pijn bij ons terecht. Wij onderzoeken uw klachten zorgvuldig en passen vervolgens een gerichte behandeling toe.

wat doet een chiropractor Vlaardingen
wat is een chiropractor Vlaardingen

Verschil tussen fysiotherapeut en chiropractor?

Een chiropractor focust zich op uw wervelkolom en zenuwstelsel, wat verschilt van het werk van een fysiotherapeut. Chiropractie behandelt blokkades in uw wervelkolom, wat gerelateerd is aan het zenuwstelsel en pijnvermindering bevordert. Dit kan betrekking hebben op uw gewrichten, maar ook op hoofdpijn of rugpijn. Als uw spieren de oorzaak zijn van uw klachten, kunt u ook een fysiotherapeut raadplegen. Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het spierstelsel.

 

 

 

Sinds 1983 uw chiropractor in Vlaardingen voor het behandelen van diverse klachten

Binnen Chiropractie Blaauw werken we met een team van experts. Zij pakken zaken doelgericht aan en starten steevast met een uitvoerig onderzoek. Daarom is uw eerste afspraak uiterst belangrijk.

 1. Vragenlijst over uw klachten
  U ontvangt van ons een vragenlijst over uw klachten. Zo onderzoeken wij uw klachten en algemene gezondheid.
 2. Lichamelijk onderzoek
  In onze praktijk maken we gebruik van neurologische, orthopedische en chiropractische testen om uw lichaam te onderzoeken.
 3. Bewegingsonderzoek
  Wij controleren de functie van uw gewrichten en uw wervelkolom.
 4. Vastellen van de diagnose
  Pas als laatste stellen wij de diagnose. Uw chiropractor bespreekt met u de diagnose en verdere behandeling.

Onze experts zijn gepassioneerd over hun vakgebied. Dit kunt u terugvinden in onze recensies en ook zelf ondervinden tijdens een behandeling. Mede hierdoor worden er vaak nieuwe patiënten naar ons doorverwezen.

chiropractor Vlaardingen Praktijk Blaauw

Chiropractor Vlaardingen: Onze locatie

Onze praktijk is gevestigd in Gouda, slechts 25 minuten rijden van Vlaardingen. Daarom ontvangen we veel patiënten uit deze stad die graag naar Praktijk Blaauw komen vanwege onze expertise.

Als het niet mogelijk is om u te helpen, zetten wij ons volledig in om u een passend advies te geven over waar u wél geholpen kunt worden.

Wij zijn geregistreerd en aangesloten bij de NCA en SCN.