chiropractor Zoetermeer

Chiropractor Zoetermeer: ook voor functioneel neurologische klachten

Heeft u last van pijnlijke en stijve spieren in uw rug of nek? Of heeft u misschien last van migraine of andere vervelende klachten? Dan begrijpen wij dat u op zoek bent naar een oplossing.

4,8 /5

Op basis van 38 Google-reviews

Marieke van Noort

Al meer dan 20 jaar zorgt deze praktijk ervoor dat ik gezond blijf. De holistische blik en behandeling van de chiropractoren, aangevuld met de specialismen die ze hebben, maakt dat het een zeer vertrouwd adres is voor mij en mijn familie.

Henk van der Veen

Ik kom al jaren regelmatig in deze praktijk ( sinds de oprichting ). Soms voor acute klachten, meestal voor “onderhoud” van ruggengraat en zenuwstelsel. Ik ben heel tevreden over de ontvangst, werkwijze en het contact met de chiropractor. Beveel deze ook aan bij vrienden.

Fem Maitimu

Een hele fijne praktijk!
Adam Toulon werkt doelgericht en is heel kundig in zijn vak.
Ik kom er al jaren en mijn zoon ook.

Chiropractor op 25 minuten van Zoetermeer

Mogelijk ervaart u al geruime tijd pijnklachten en bent u op zoek naar een chiropractor. U kunt een bezoek brengen aan een chiropractor in Zoetermeer, maar als u hinderlijke klachten heeft, wilt u natuurlijk snel geholpen worden. Chiropractor Blaauw is al sinds 1983 werkzaam als chiropractor en weet daarom als geen ander hoe wij u het beste kunnen helpen.

Onze chiropractiepraktijk is gelegen op slechts 25 minuten rijden vanaf Zoetermeer. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om uw klachten te bespreken, zodat wij direct kunnen aangeven of wij u kunnen helpen.

Bij chiropractor Blaauw beginnen wij altijd met een grondig onderzoek. Pas wanneer de oorzaak van de klachten bekend is, gaan wij aan de slag. Dit geldt ook bij functionele klachten zoals migraine of gedragsproblemen.

 

behandeling chiropractor Zoetermeer
wat doet een chiropractor Zoetermeer

Wat doet een chiropractor?

In het kort: een chiropractor helpt uw lichaam optimaal te functioneren.

Bij Chiropractor Zoetermeer ligt onze focus op het bewegingsapparaat, dat wil zeggen op uw skelet, gewrichten en spieren. Samen maken deze drie onderdelen het mogelijk om uw lichaam te laten bewegen.

Als u klachten ervaart, zoals pijn of een verminderde bewegingsvrijheid, is de kans groot dat er een blokkade is ontstaan in uw wervelkolom. Zo’n blokkade heeft invloed op uw zenuwstelsel en kan de genezende werking van uw lichaam belemmeren.

Bij Chiropractor Zoetermeer onderzoeken we de oorzaak van uw klachten en gaan we voor een gerichte aanpak om deze blokkade te corrigeren.

Chiropractor Zoetermeer: meer dan alleen hoofd-, nek- en rugpijnklachten

Rug-, nek- en hoofdpijn zijn veelvoorkomende klachten, maar uw zenuwstelsel heeft invloed op uw hele lichaam. Daarom kunnen wij bij Chiropractor Zoetermeer u helpen bij nog veel meer klachten.

 

Pijn in uw rug

Een van de meest voorkomende klachten is pijn in de rug. Dit kan zowel in de lage rug als in de bovenrug optreden en komt vaak voor in onze praktijk.

Rugpijn ontstaat meestal geleidelijk. Door een verkeerde houding worden uw spieren extra belast en ervaart u pijn. Deze pijn straalt uit naar andere delen van uw lichaam en moet worden gecorrigeerd om te verdwijnen.

Veel zitten en/of weinig bewegen kan ook leiden tot klachten. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door werk achter een bureau, maar ook door spanning en stress.

 

Leer- en gedragsproblemen

Hoewel minder bekend, komen leer- en gedragsproblemen ook voor en kunnen wij deze klachten behandelen in onze praktijk dankzij onze specialisatie in functionele neurologie. Bij veel andere chiropractiepraktijken is dit niet het geval, omdat ze hierin niet gespecialiseerd zijn.

Leer- en gedragsproblemen zijn neurologische problemen die ontstaan tijdens de ontwikkeling van het zenuwstelsel en daardoor de normale functie van het brein belemmeren. Gelukkig zijn de hersenen plastisch en hebben ze de mogelijkheid om te groeien.

Door de hersenen de juiste prikkels te geven, kunnen we het brein stimuleren en de leer- en gedragsproblemen verbeteren.

 

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die we bij zowel jonge als oudere mensen zien, inclusief migraine.

Stress is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Onder stress staat er meer spanning op uw spieren en raken omliggende zenuwen geïrriteerd, wat kan leiden tot bijvoorbeeld spanningshoofdpijn.

Ook migraine heeft te maken met uw zenuwstelsel. Door blokkades in uw wervelkolom te corrigeren, kunnen we de pijn verlichten.

Het zenuwstelsel heeft invloed op uw hele lichaam, dus u kunt met veel soorten pijnklachten bij ons terecht. Wij onderzoeken uw klachten grondig en gaan vervolgens gericht aan het werk om u te helpen.

chiropractor Zoetermeer: praktijk blaauw
wat is een chiropractor Zoetermeer

Wat is het verschil tussen een chiropractor en fysiotherapeut?

Een chiropractor richt zich op uw wervelkolom en zenuwstelsel, wat anders is dan het werk van een fysiotherapeut. Een chiropractor behandelt blokkades in uw wervelkolom die te maken hebben met het zenuwstelsel en kan daardoor pijn verminderen. Dit kan pijn zijn in uw gewrichten, rug of hoofd. Als uw spieren de oorzaak zijn van uw klachten, kunt u ook terecht bij een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het spierstelsel.

Uw chiropractor sinds 1983 voor mensen met klachten uit Zoetermeer.

Bij Chiropractie Blaauw werken we met een team van specialisten die gericht te werk gaan en altijd beginnen met een grondig onderzoek. Uw eerste afspraak is dan ook van groot belang.

 1. Vragenlijst over uw klachten
  U ontvangt van ons een vragenlijst over uw klachten. Zo onderzoeken wij uw klachten en algemene gezondheid.
 2. Lichamelijk onderzoek
  In onze praktijk maken we gebruik van neurologische, orthopedische en chiropractische testen om uw lichaam te onderzoeken.
 3. Bewegingsonderzoek
  Wij controleren de functie van uw gewrichten en uw wervelkolom.
 4. Vastellen van de diagnose
  Pas als laatste stellen wij de diagnose. Uw chiropractor bespreekt met u de diagnose en verdere behandeling.

Onze specialisten zijn gepassioneerd over hun vak, wat blijkt uit onze reviews en tijdens de behandelingen die we geven. Dit enthousiasme resulteert regelmatig in doorverwijzingen van nieuwe patiënten.

chiropractor Zoetermeer: praktijk blaauw in Gouda

Chiropractor Zoetermeer: U bent van harte welkom in onze praktijk

Onze praktijk bevindt zich in Gouda, op korte afstand van Zoetermeer. Veel van onze patiënten komen uit deze stad omdat ze graag naar Praktijk Blaauw komen vanwege onze specialisatie.

Als we u niet kunnen helpen, zullen we ons uiterste best doen om u te voorzien van advies over waar u wel geholpen kunt worden.

Wij zijn geregistreerd en lid van de NCA en SCN.