wat kost een chiropractor

Wat kost een chiropractor? | Chiropractie Blaauw

Als je last hebt van rugpijn, nekpijn, of andere fysieke klachten, dan heb je waarschijnlijk wel eens nagedacht over het bezoeken van een chiropractor. Maar voordat je een afspraak maakt, wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn en of het de investering waard is. In dit artikel gaan we in op wat een chiropractor doet en waar je op moet letten bij het kiezen van een goede chiropractor. Uiteraard beantwoorden we ook de vraag: wat kost een chiropractor?

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor is een specialist in het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, voornamelijk gericht op de wervelkolom. Veel voorkomende klachten zijn rug- en nekpijn. Een chiropractor gebruikt handmatige technieken om de wervelkolom te manipuleren en de mobiliteit te verbeteren. Chiropractie is gebaseerd op het idee dat het lichaam zichzelf kan genezen als de wervelkolom goed uitgelijnd is.

Meer weten? Lees dan ons blog: wat doet een chiropractor?

Hoe werkt een chiropractische behandeling?

Tijdens een chiropractische behandeling zal de chiropractor je eerst grondig onderzoeken en je medische geschiedenis doornemen. Vervolgens gebruiken we verschillende technieken, zoals manipulaties en aanpassingen, om de wervelkolom in de juiste positie te brengen. Dit kan helpen om pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en het algemene welzijn te bevorderen.

Wat kost een chiropractor?

De kosten van een chiropractor kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de praktijk, de ervaring van de chiropractor, en het soort behandeling dat je nodig hebt. Gemiddeld liggen de kosten voor een eerste consultatie tussen de €100 en €120, en vervolgbehandelingen kunnen variëren van €60 tot €80 per sessie.

Dit zijn onze tarieven:

 • Eerste Consult € 110 ,00
 • Vervolg consult € 62,50
 • Eerste Neurologisch Consult € 155,00
 • Vervolg Neurologisch Consult € 92,50
 • Training Neuro € 47,50
 • Decompressie € 77,50

Maar vergoed mijn verzekering chiropractie behandelingen?

De meeste verzekeringen vergoeden 75% van het eerste consult en de behandelingen daarna. Afhankelijk van je verzekering kan dat oplopen tot wel 20 behandelingen. Per verzekering is dit uiteraard verschillend. De vergoeding wordt altijd betaald als je aanvullend pakket hebt. Meestal 30 of 40 euro per dag met een maximum per jaar.

Ook bij jullie?

Ja, omdat wij aangesloten zijn bij de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) en de SCN (Stichting Chiropractie Nederland) vergoed jouw verzekering (een gedeelte) de consults. Hiervoor moet je wel een aanvullende verzekering hebben.

Wat krijg ik precies vergoed?

Op de website van chiropractievergoeding.nl zie je alle vergoedingen in één duidelijk overzicht staan.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een chiropractor?

We hebben de vraag: wat kost een chiropractor? beantwoordt. Maar het is ook belangrijk om een goed geïnformeerde keuze te maken bij het kiezen van een chiropractor. Uiteraard zijn de kosten daar een onderdeel van. Let ook op de volgende punten:

 • Ervaring en kwalificaties: Kies een chiropractor die geregistreerd is en lid is van een erkende beroepsvereniging. Vraag ook naar hun ervaring en specialisaties.
 • Reviews en feedback: Lees online reviews en vraag naar referenties van eerdere patiënten. Dit geeft je een goed beeld van de kwaliteit van de zorg die de chiropractor biedt.
 • Locatie en bereikbaarheid: Kies een goede chiropractor die makkelijk bereikbaar is en bij voorkeur maximaal 30 tot 40 minuten bij je huis of werk vandaan is.
 • Communicatie en vertrouwen: Een goede chiropractor luistert naar je klachten en neemt de tijd om je vragen te beantwoorden. Vertrouwen en een goede communicatie zijn essentieel voor een succesvolle behandeling.
 • Behandelmethoden: Informeer naar de behandelmethoden die de chiropractor gebruikt en of deze aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Conclusie: Wat kost een chiropractor?

Een chiropractor kan een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg, vooral als je last hebt van rug- of nekpijn. De kosten van een chiropractor kunnen variëren, maar de investering in je gezondheid kan het zeker waard zijn.

De vraag: wat kost een chiropractor? is nu beantwoord, maar let bij het kiezen van een chiropractor op hun ervaring, kwalificaties, en de behandelmethoden die ze gebruiken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en hopelijk verlichting vinden voor je klachten.

Wil je geholpen worden door een ervaren chiropractiepraktijk?

Onze praktijk is gevestigd in Gouda. Maar onze klanten Patienten komen uit (omliggende) steden als Delft, Vlaardingen, Rijswijk, Zoetermeer en Capelle aan den IJssel. Zelfs uit grote steden zijn wij de chiropractor voor mensen met pijnklachten uit Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Heb je een vraag voor ons? Of wil je behandeld worden aan een bepaalde klacht?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Uiteraard kan je ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak