Opleiding Chiropractie

Chiropractie is een vijfjarige universitaire studie. De eerste twee jaar komt sterk overeen met de studie geneeskunde. Een aantal van de vakken die gedoceerd worden zijn:

  • Anatomie;
  • Neurologie;
  • Fysiologie;
  • Biochemie;
  • Biomechanica.

Daarna is er meer aandacht voor de specifiek chiropractische vakken zoals röntgendiagnostiek en chiropractische behandeltechnieken.

Een chiropractor wordt opgeleid om zelfstandig een diagnose te kunnen stellen. De chiropractische opleiding resulteert in de graad Master of Science (MSc.) en Doctor of Chiropractic (D.C.).


Waar kan ik de opleiding Chiropractie volgen?

Chiropractie studeren kan momenteel alleen in het buitenland, aangezien er in Nederland geen opleiding tot chiropractor is. Sinds enkele jaren is het in Europa mogelijk om chiropractie te studeren in Denemarken, Frankrijk en Groot- Brittanië (A.E.C.C.). Deze opleidingen zijn geaccrediteerd door de Council of Chiropractic Education (E.C.C.E.). Dit is een overkoepelend orgaan voor alle opleidingen chiropractie in de wereld.

De Nederlandse Chiropractoren Associatie is via de Europese Chiropractische Unie aangesloten bij C.C.E. Voor de opleidingen in Engeland is het mogelijk een engelse studiefinanciering te krijgen.

Ook is het mogelijk om in Amerika, Canada of Australië de opleiding te volgen. Voorafgaand aan de studie moet men het VWO diploma met het profiel natuur en gezondheid behalen. Na het afstuderen moet de chiropractor, volgens Europese richtlijnen, in het land waar hij gaat werken nog een jaar stage (co-schappen) lopen.

Men kan ook postacademisch een graad in radiologie, neurologie, pediatrie en sportgeneeskunde halen. De chiropractoren van Praktijk Blaauw hebben de vakspecialisatie Chiropractisch Neurologie gedaan aan het Carrick Institute in Florida U.S.A.


Anglo European College of Chiropractic

Anglo European College of Chiropractic.
Hoofdingang van A.E.C.C.
A.E.C.C. ligt op loop afstand van het strand.
De bibliotheek is oase van rust vol met chiropractische kennis.
Het biochemisch laboratorium.
Het biochemisch laboratorium.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak