De schedel en de wervelkolom beschermen het zenuwstelsel. De chiropractor gebruikt speciale technieken om via de wervelkolom en de schedel de functie van het zenuwstesel te beinvloeden.
De schedel en de wervelkolom beschermen het zenuwstelsel. De chiropractor gebruikt speciale technieken om via de wervelkolom en de schedel de functie van het zenuwstesel te beinvloeden.

Chiropractie is een geneeswijze welke naar de mens als geheel kijkt, met als doel de algehele gezondheid van de mens te bevorderen, te herstellen en te ondersteunen door opheffing van communicatiestoornissen in de functie van het zenuwstelsel. Dit gebeurt onder toepassing van een gedoseerde mechanische impuls.

Deze geneeswijze gaat ervan uit dat een goede gezondheid afhankelijk is van een optimaal functionerend zenuwstelsel. Het menselijk lichaam kan zichzelf herstellen van externe- en interne schade, mits het zenuwstelsel optimaal functioneert.


Waar komen de klachten vandaan?

Een verstoring in het functioneren van het zenuwstelsel ontneemt het lichaam zijn vermogen om zichzelf gezond te houden. Hierdoor neemt de weerstand af en krijgt een ziekteproces de kans zich te ontwikkelen.

Deze onderlinge afhankelijkheid van de structuur en functie vormt de basis van de chiropractische benadering. De chiropractoren beschouwen daarom het zenuwstelsel, de wervelkolom en de overige gewrichten als de centrale elementen voor het verklaren van vele klachtenpatronen.


Wat doet een chiropractor?

De opleiding van een chiropractor is gericht op analyseren van het functioneren van het zenuwstel en de wervelkolom en alle andere gewrichten. Belangrijk is hierbij de holistische benadering van het klachtenbeeld, namelijk dat het gehele functioneren van het lichaam betrokken wordt bij het onderzoek, de diagnose en de behandeling.

Een verstoring in het functioneren van het zenuwstelsel wordt door de chiropractoren een “subluxatie complex” genoemd. Chiropractoren zijn universitair opgeleide specialisten die deze verstoringen kunnen opzoeken en behandelen.

Heeft u vragen over chiropractische behandelingen of over chiropractie in het algemeen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak