chiropractor Utrecht

Chiropractor Utrecht: ook voor functionele neurologische klachten

Heeft u last van pijnlijke en stijve spieren in uw rug of nek? Of heeft u misschien last van migraine of andere vervelende klachten? Dan begrijpen wij dat u op zoek bent naar een oplossing.

4,8 /5

Op basis van 38 Google-reviews

Marieke van Noort

Al meer dan 20 jaar zorgt deze praktijk ervoor dat ik gezond blijf. De holistische blik en behandeling van de chiropractoren, aangevuld met de specialismen die ze hebben, maakt dat het een zeer vertrouwd adres is voor mij en mijn familie.

Henk van der Veen

Ik kom al jaren regelmatig in deze praktijk ( sinds de oprichting ). Soms voor acute klachten, meestal voor “onderhoud” van ruggengraat en zenuwstelsel. Ik ben heel tevreden over de ontvangst, werkwijze en het contact met de chiropractor. Beveel deze ook aan bij vrienden.

Fem Maitimu

Een hele fijne praktijk!
Adam Toulon werkt doelgericht en is heel kundig in zijn vak.
Ik kom er al jaren en mijn zoon ook.

Chiropractor op 40 minuten van Utrecht?

Misschien heeft u al een tijd last van pijn en bent u op zoek naar een chiropractor. Natuurlijk kunt u naar een chiropractor in Utrecht gaan, maar als u lastige klachten heeft, wilt u natuurlijk graag geholpen worden. Chiropractor Blaauw is al sinds 1983 actief als chiropractor, waardoor we precies weten hoe we u het beste kunnen helpen.

Onze chiropractiepraktijk is slechts 40 minuten rijden van Utrecht. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om uw klachten te bespreken. We kunnen u dan direct laten weten of we u kunnen helpen.

Bij chiropractor Blaauw beginnen we altijd met een uitgebreid onderzoek. Pas als we weten wat de oorzaak van uw klachten is, gaan we aan de slag. Dit geldt ook voor functionele klachten zoals migraine of gedragsproblemen.

 

wat doet een chiropractor Utrecht
chiropractor Utrecht behandeling

Wat doet een chiropractor?

In het kort: een chiropractor helpt uw lichaam optimaal te functioneren.

Een chiropractor helpt uw lichaam optimaal te functioneren door zich te richten op het bewegingsapparaat, oftewel uw skelet, gewrichten en spieren. Deze drie onderdelen werken samen om uw lichaam te laten bewegen.

Als u klachten ervaart zoals pijn of een beperkte bewegingsvrijheid, is de kans groot dat u een blokkade in uw wervelkolom heeft. Zo’n blokkade beïnvloedt uw zenuwstelsel en belemmert de genezende werking van uw lichaam.

Chiropractor Utrecht kan u helpen door de oorzaak van uw klachten te onderzoeken en een gerichte aanpak te bieden om deze blokkade te corrigeren.

Chiropractor Utrecht: meer dan alleen rug-, nek- en hoofdpijnklachten

Hoewel rug-, nek- en hoofdpijn bekende klachten zijn, heeft uw zenuwstelsel invloed op uw hele lichaam. Daarom kan chiropractor Utrecht u helpen met een breed scala aan klachten.

 

Pijn in uw rug

Een van de meest voorkomende klachten is pijn in de rug. Dit kan zowel in de onderrug als in de bovenrug zijn en we zien dit regelmatig in onze praktijk.

Rugpijn ontstaat meestal geleidelijk. Door een verkeerde houding worden uw spieren extra belast en ervaart u pijn. Deze pijn kan uitstralen naar andere delen van uw lichaam en vereist een correctie om te verdwijnen.

We zien ook vaak klachten ontstaan door langdurig zitten en/of gebrek aan beweging. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van werk achter een bureau, maar ook spanning en stress kunnen de oorzaak zijn van deze klachten.

 

Leer- en gedragsproblemen

Hoewel minder bekend, worden ook leer- en gedragsproblemen behandeld in onze praktijk dankzij onze specialisatie in functionele neurologie. Dit is niet het geval bij veel andere chiropractiepraktijken, omdat zij hierin niet gespecialiseerd zijn.

Leer- en gedragsproblemen zijn neurologische problemen die ontstaan tijdens de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de normale functie van het brein belemmeren. Gelukkig zijn de hersenen plastisch en kunnen ze groeien.

Door het brein te stimuleren met de juiste prikkels, kunnen we de leer- en gedragsproblemen verbeteren.

 

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een klacht die we vaak zien bij zowel jonge als oudere mensen, inclusief migraine.

Stress is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Door stress staan uw spieren onder spanning en kunnen omliggende zenuwen geïrriteerd raken, wat kan leiden tot spanningshoofdpijn.

Migraine wordt ook veroorzaakt door het zenuwstelsel. Het corrigeren van blokkades in uw wervelkolom kan leiden tot een vermindering van de pijn.

U ziet dat het zenuwstelsel invloed heeft op uw hele lichaam. Daarom kunt u voor veel soorten pijn bij ons terecht. We doen een grondig onderzoek van uw klachten en gaan daarna gericht aan het werk.

chiropractor Utrecht
chiropractor Utrecht: wat zijn de verschillen tussen een chiropractor en een fysio

Wat is het verschil tussen een chiropractor en een fysiotherapeut?

Een chiropractor is gespecialiseerd in het behandelen van uw wervelkolom en zenuwstelsel. Dit is iets anders dan het werk van een fysiotherapeut. Een chiropractor corrigeert blokkades in uw wervelkolom, wat alles te maken heeft met het zenuwstelsel en kan resulteren in vermindering van pijn. Bij ons kunt u terecht voor pijnklachten in uw gewrichten, rug of hoofd.

Als uw klachten worden veroorzaakt door uw spieren, dan kunt u beter een fysiotherapeut raadplegen. Deze is gespecialiseerd in het spierstelsel en kan u daarom beter helpen bij dit soort klachten.

Al sinds 1983 uw chiropractor voor mensen met klachten uit Rotterdam

Bij Chiropractie Blaauw werken we met een team van specialisten die gericht te werk gaan en altijd beginnen met gedegen onderzoek. Uw eerste afspraak is dan ook van groot belang.

Vragenlijst over uw klachten
U ontvangt van ons een vragenlijst over uw klachten, zodat wij uw klachten en algemene gezondheid kunnen onderzoeken.

Lichamelijk onderzoek
In onze praktijk maken we gebruik van neurologische, orthopedische en chiropractische tests om uw lichaam te onderzoeken.

Bewegingsonderzoek
We controleren de functie van uw gewrichten en wervelkolom.

Stellen van de diagnose
Pas als laatste stellen wij de diagnose. Uw chiropractor bespreekt met u de diagnose en verdere behandeling.

Onze specialisten zijn gepassioneerd over hun vak. Dit is terug te zien in onze reviews en te ervaren tijdens een behandeling. Daarom worden we regelmatig doorverwezen naar nieuwe patiënten.

chiropractor Utrecht: Praktijk Blaauw

Chiropractor Utrecht: Onze locatie

U vindt onze praktijk in Gouda, op een steenworp afstand van Utrecht. Veel van onze patiënten komen uit deze stad vanwege onze specialisatie. Zij komen graag naar Praktijk Blaauw.

Mocht het niet mogelijk zijn om u te helpen, dan doen wij er alles aan om u te voorzien van een advies waar u wel geholpen kunt worden.

We zijn geregistreerd en lid van de NCA en SCN.