Chiropractor Rotterdam: ook voor functioneel neurologische klachten

Heeft u last van pijnlijke en stijve spieren in uw rug of nek? Of heeft u misschien last van migraine of andere vervelende klachten? Dan begrijpen wij dat u op zoek bent naar een oplossing.

4,8 /5

Op basis van 38 Google-reviews

Marieke van Noort

Al meer dan 20 jaar zorgt deze praktijk ervoor dat ik gezond blijf. De holistische blik en behandeling van de chiropractoren, aangevuld met de specialismen die ze hebben, maakt dat het een zeer vertrouwd adres is voor mij en mijn familie.

Henk van der Veen

Ik kom al jaren regelmatig in deze praktijk ( sinds de oprichting ). Soms voor acute klachten, meestal voor “onderhoud” van ruggengraat en zenuwstelsel. Ik ben heel tevreden over de ontvangst, werkwijze en het contact met de chiropractor. Beveel deze ook aan bij vrienden.

Fem Maitimu

Een hele fijne praktijk!
Adam Toulon werkt doelgericht en is heel kundig in zijn vak.
Ik kom er al jaren en mijn zoon ook.

Chiropractor op 20 minuten van Rotterdam

Wellicht heeft u al geruime tijd last van pijnklachten en bent u op zoek naar een chiropractor. Uiteraard kunt u een bezoek brengen aan een chiropractor in Rotterdam, maar wanneer u hinderlijke klachten ervaart, wilt u natuurlijk graag geholpen worden. Chiropractor Blaauw is al sinds 1983 werkzaam als chiropractor. Hierdoor weten wij als geen ander hoe wij u het beste kunnen helpen.

Onze chiropractiepraktijk bevindt zich op slechts 20 minuten rijden vanaf Rotterdam. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om je klachten te bespreken, dan kunnen we u direct laten weten of we u kunnen helpen.

Bij chiropractor Blaauw beginnen wij altijd met een grondig onderzoek. Pas wanneer de oorzaak van de klachten bekend is, gaan wij aan de slag. Dit geldt ook bij functionele klachten zoals migraine of gedragsproblemen.

 

Wat doet een chiropractor?

In het kort: een chiropractor helpt uw lichaam optimaal te functioneren.

Onze focus ligt op het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen op uw skelet, maar ook op uw gewrichten en spieren. Deze drie onderdelen maken het samen mogelijk om uw lichaam te laten bewegen.

Ervaart u klachten zoals pijn of een verminderde bewegingsvrijheid? Dan is de kans groot dat u een blokkade heeft in uw wervelkolom. Zo’n blokkade heeft invloed op uw zenuwstelsel en belemmert de genezende werking van uw lichaam.

Chiropractor Rotterdam kan u helpen. Wij onderzoeken de oorzaak van uw klachten en gaan voor een gerichte aanpak om deze blokkade te corrigeren.

Chiropractor Rotterdam: meer dan alleen rug-, nek- en hoofdpijnklachten

Rug-, nek- en hoofdpijn zijn bekende klachten, maar uw zenuwstelsel is van invloed op uw hele lichaam. Daarom kunnen wij u bij chiropractor Rotterdam met nog veel meer klachten helpen.

 

Pijn in uw rug

Eén van de bekendste klachten is pijn in uw rug. Dat kan de lage rug zijn, maar ook pijn in de bovenrug zien wij vaak in onze praktijk.

Pijn in uw rug ontstaat geleidelijk. Door een verkeerde houding worden uw spieren extra belast en ervaart u pijn. Deze pijn straalt uit naar andere delen in uw lichaam en heeft een correctie nodig om te verdwijnen.

Door veel zitten en/of weinig bewegen zien wij ook veel klachten ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn door uw werk achter een bureau, maar ook spanning en stress zijn een oorzaak van deze klachten.

 

Leer- en gedragsproblemen

Minder bekend, maar ook van toepassing: leer- en gedragsproblemen. Vanwege de specialisatie binnen de functionele neurologie, behandelen wij ook dit soort klachten in onze praktijk. Bij veel chiropractie praktijken is dit niet het geval, omdat ze hierin niet gespecialiseerd zijn.

Leer- en gedragsproblemen zijn een neurologisch probleem. Ze ontstaan tijdens de ontwikkeling van het zenuwstelsel en belemmeren daardoor de normale functie van het brein. De hersenen zijn echter plastisch en hebben dus de mogelijkheid om te groeien.

Door uw hersenen te voorzien van de juiste prikkels, stimuleren wij het brein. Dat zorgt voor een verbetering van de leer- en gedragsproblemen.

 

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een klacht die wij zowel bij jonge als oudere mensen zien. Dat geldt ook voor migraine.

Stress is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Door stress staat er meer spanning op uw spieren en raken omliggende zenuwen geïrriteerd. Dit kan de oorzaak zijn van bijvoorbeeld spanningshoofdpijn.

Ook migraine heeft te maken met uw zenuwstelsel. Het corrigeren van blokkades in uw wervelkolom zorgt voor een vermindering van de pijnlijke overlast.

U ziet dat het zenuwstelsel invloed heeft op uw hele lichaam. Daarom kunt u met veel soorten pijn bij ons terecht. Wij onderzoeken uw klacht grondig en gaan daarna gericht aan het werk.

Verschil tussen chiropractor en fysiotherapeut?

Een chiropractor richt zich op uw wervelkolom en zenuwstelsel. Dat is iets anders dan het werk van een fysiotherapeut. Een chiropractor verhelpt blokkades in uw wervelkolom. Dat heeft alles te maken met het zenuwstelsel en vermindert pijn. Dat kan zijn in uw gewrichten, maar ook voor hoofdpijn of pijn in uw rug kunt u bij ons terecht. Zijn uw spieren de oorzaak van uw klacht? Dan kunt u ook naar een fysiotherapeut gaan. Deze weet alles over het spierstelsel.

Al sinds 1983 uw chiropractor voor mensen met klachten uit Rotterdam

Bij Chiropractie Blaauw werken wij met een team van specialisten. Zij gaan gericht te werk en starten altijd met gedegen onderzoek. Uw eerste afspraak is dan ook erg belangrijk.

 1. Vragenlijst over uw klachten
  U ontvangt van ons een vragenlijst over uw klachten. Zo onderzoeken wij uw klachten en algemene gezondheid.
 2. Lichamelijk onderzoek
  In onze praktijk maken we gebruik van neurologische, orthopedische en chiropractische testen om uw lichaam te onderzoeken.
 3. Bewegingsonderzoek
  Wij controleren de functie van uw gewrichten en uw wervelkolom.
 4. Vastellen van de diagnose
  Pas als laatste stellen wij de diagnose. Uw chiropractor bespreekt met u de diagnose en verdere behandeling.

Onze specialisten zijn enthousiast over hun vak. Dat kunt u lezen in onze reviews, maar ook ervaren tijdens een behandeling. Daarom krijgen wij regelmatig nieuwe patiënten doorverwezen.

Chiropractor Rotterdam: Onze locatie

U vindt onze praktijk in Gouda. Dat is op steenworp afstand van Rotterdam en daarom komen veel van onze patiënten uit deze stad. Zij komen graag naar Praktijk Blaauw vanwege ons specialisme.

En is het niet mogelijk om u te helpen? Dan doen wij er alles aan om u te voorzien van een advies waar u wel geholpen kunt worden.

Wij zijn geregistreerd en lid bij de NCA en SCN.