Wat gebeurt er bij de eerste afspraak?

Onderstaand vind u een omschrijving van de eerste behandeling, zodat u goed voorbereid kunt zijn op uw eerste afspraak:

  1. Voorafgaand aan uw eerste bezoek krijgt u een vragenlijst met vragen over uw klacht(en) en uw algemene gezondheid. Het eerste consult begint met een vraaggesprek (anamnese) betreffende uw klachten en algemene gezondheid.

  2. Daarna zal een lichamelijk onderzoek volgen, waarbij gebruik gemaakt wordt van neurologische, orthopedische en chiropractische testen. Vooral evenwicht, coördinatie en houding, spierkracht, reflexen, oogbewegingen, bloeddruk en hart- en ademhalingsritme worden gecontroleerd. Zorgvuldig wordt er gekeken of de linker- en rechterzijde van het lichaam symmetrisch werken.

  3. Nadien volgt een bewegingsonderzoek. Vooral de gewrichten van de wervelkolom en eventueel ook de gewrichten in de armen en de benen worden één voor één getest in alle bewegingsrichtingen. Geblokkeerde gewrichten zijn meestal drukgevoelig (ze voelen aan als een blauwe plek). Zelfs als het hoofd volledig van rechts naar links kan draaien of als men met de handen aan de grond kan komen, is het nog niet zeker dat de wervelkolom goed werkt.

  4. Aan de hand van deze informatie wordt de diagnose gesteld. Als uw klachten veroorzaakt worden door een probleem in uw bewegingsstelsel en / of zenuwstelsel, dan kunnen die chiropractisch en efficiënt aangepakt worden. De chiropractor zal u dan vertellen of hij u kan helpen en wat u van de behandeling kunt verwachten.

Extra informatie eerste behandeling

Specifieke chiropractische testen worden vooraf aan het onderzoek gedaan, dit zijn de blinde vlek meting en een oppervlakte spier- en temperatuurmeting. Indien noodzakelijk kunnen er reeds elders gemaakte röntgenfoto’s worden opgevraagd.

Soms is verder onderzoek noodzakelijk voordat er conclusies getrokken kunnen worden. Bij Chiropractie Blaauw hebben we de mogelijkheid om specifieke balans- en oogvolgbeweging-testen te doen. Deze testen geven een inzicht in het functioneren van het gehele evenwichtssysteem.

Daarnaast is het mogelijk dat u oefeningen, advies over een goede houding en / of voeding meekrijgt. Als de chiropractor u niet kan helpen, probeert hij een advies te geven waar u mogelijk wel baat bij zou kunnen hebben.

Heeft u vragen over de eerste behandeling? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak