Chiropractie vanaf je geboorte

Vanaf onze geboorte ligt de focus op het zo snel en goed mogelijk gebruik maken van alle mogelijke bewegingen van ons lichaam. Problemen aan de wervelkolom kunnen echter in veel gevallen al ontstaan tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of in de vroege jeugd.

Een chiropractor diagnosticeert, behandelt en werkt preventief aan bewegingsstoornissen van de wervelkolom en de schedel en aan de effecten hiervan op het zenuwstelsel.

De behandelmethoden zijn aangepast per leeftijds categorie en daardoor is het mogelijk babies en kinderen te helpen


Wat voor soort problemen komen vaak voor bij kinderen?

De meest voorkomende klachten bij babies zijn:

  • Ontroostbaar huilen;
  • Slechte stoelgang;
  • Een asymmetrische houding;
  • Onrustig slapen.

Bij oudere kinderen vallen ook moeilijkheden met het lopen, motorische onrust, concentratiestoornissen en oorontstekingen op.


Waarom hebben kinderen op een jonge leeftijd klachten?

Bij veel babies met de bovengenoemde klachten is er sprake van een geboortetrauma. Dit trauma kan ontstaan bij snelle of juist trage bevallingen, kunstverlossingen of keizersneden. Hierdoor kan er een verstoorde beweeglijkheid van de schedelnaden en/ of de wervelkolom ontstaan.

Andere oorzaken zijn: vallen, stoten, verkeerde houdingen, sport-ongelukjes en het dragen van een zware schooltas.


Chiropractische behandeling voor uw kind

Aan de hand van een vraaggesprek wordt er een beeld geschetst van het probleem. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij mobiliteit, motoriek en spierspanning worden getest. Vervolgens worden de wervels en de schedel gecontroleerd. Aan de hand van dit onderzoek wordt bepaald wat de problemen zijn en worden de ouders uitgebreid ingelicht over de behandeling.

Het doel van de behandeling is om de blokkades in de wervelkolom en de schedel op te heffen. Dit wordt door subtiele bewegingen met de handen gedaan. Vooral bij jonge baby’s is er absoluut geen kracht nodig om blokkades op te heffen.

De behandelingen zijn dan ook aangepast aan de leeftijd van het kind. Jonge kinderen reageren over het algemeen zeer snel, waardoor na enkele behandelingen al een significante verbetering mag worden verwacht. Er wordt ook advies gegeven met betrekking tot houdingen en oefeningen die thuis gedaan kunnen worden.

Heeft u vragen over een behandeling voor uw kind? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak