chiropractor Rijswijk

Chiropractor Rijswijk: ook voor leer- en gedragsproblemen

Heeft u last van pijnlijke en stijve spieren in uw rug of nek? Of heeft u misschien last van migraine of andere vervelende klachten? Dan begrijpen wij dat u op zoek bent naar een oplossing.

4,8 /5

Op basis van 38 Google-reviews

Marieke van Noort

Al meer dan 20 jaar zorgt deze praktijk ervoor dat ik gezond blijf. De holistische blik en behandeling van de chiropractoren, aangevuld met de specialismen die ze hebben, maakt dat het een zeer vertrouwd adres is voor mij en mijn familie.

Henk van der Veen

Ik kom al jaren regelmatig in deze praktijk ( sinds de oprichting ). Soms voor acute klachten, meestal voor “onderhoud” van ruggengraat en zenuwstelsel. Ik ben heel tevreden over de ontvangst, werkwijze en het contact met de chiropractor. Beveel deze ook aan bij vrienden.

Fem Maitimu

Een hele fijne praktijk!
Adam Toulon werkt doelgericht en is heel kundig in zijn vak.
Ik kom er al jaren en mijn zoon ook.

Chiropractor op 27 minuten van Rijswijk

Mogelijk heeft u al geruime tijd last van pijn en bent u op zoek naar een chiropractor. U kunt natuurlijk naar een chiropractor in Rijswijk gaan, maar als u lastige klachten heeft, wilt u waarschijnlijk graag geholpen worden. Chiropractor Blaauw is al sinds 1983 werkzaam als chiropractor en weet daarom als geen ander hoe hij u het beste kan helpen.

Onze chiropractiepraktijk is slechts 27 minuten rijden van Rijswijk. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om uw klachten te bespreken, dan kunnen we u direct laten weten of we u kunnen helpen.

Bij chiropractor Blaauw beginnen we altijd met een grondig onderzoek. Pas als de oorzaak van de klachten bekend is, gaan we aan de slag. Dit geldt ook voor functionele klachten zoals migraine of gedragsproblemen.

 

wat is een chiropractor Rijswijk
wat doet een chiropractor Rijswijk

Wat doet een chiropractor?

In het kort: een chiropractor helpt uw lichaam optimaal te functioneren.

Onze focus ligt op het bewegingsapparaat, dat wil zeggen uw skelet, gewrichten en spieren. Deze drie onderdelen werken samen om uw lichaam te laten bewegen.

Heeft u klachten zoals pijn of een verminderde bewegingsvrijheid? Dan is de kans groot dat u een blokkade heeft in uw wervelkolom. Zo’n blokkade heeft invloed op uw zenuwstelsel en kan de genezende werking van uw lichaam belemmeren.

Chiropractor Rijswijk kan u helpen. Wij onderzoeken de oorzaak van uw klachten en kiezen een gerichte aanpak om deze blokkade te corrigeren.

Chiropractor Rijswijk: wij kunnen u ook helpen met rug-, nek- en hoofdpijnklachten

Hoewel rug-, nek- en hoofdpijn bekende klachten zijn, heeft uw zenuwstelsel invloed op uw hele lichaam. Daarom kan chiropractor Rijswijk u helpen met een breed scala aan klachten.

 

Pijn in uw rug

Een van de meest voorkomende klachten is rugpijn, zowel in de onderrug als in de bovenrug, wat we vaak zien in onze praktijk.

Rugpijn ontstaat meestal geleidelijk. Door een verkeerde houding worden uw spieren extra belast en ervaart u pijn. Deze pijn straalt uit naar andere delen van uw lichaam en vereist een correctie om te verdwijnen.

We zien ook veel klachten ontstaan door veel zitten en/of weinig bewegen, zoals bijvoorbeeld door uw werk achter een bureau, maar ook spanning en stress kunnen een oorzaak zijn van deze klachten.

 

Leer- en gedragsproblemen

Minder bekend, maar toch relevant, zijn leer- en gedragsproblemen. Vanwege onze specialisatie in functionele neurologie behandelen wij ook dit soort klachten in onze praktijk. Dit is niet altijd het geval bij andere chiropractiepraktijken die hier niet in gespecialiseerd zijn.

Leer- en gedragsproblemen zijn neurologische problemen die ontstaan tijdens de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Dit belemmert de normale functie van het brein. Gelukkig zijn de hersenen plastisch en kunnen ze groeien.

Door uw hersenen te voorzien van de juiste stimuli, stimuleren wij de hersenen. Dit resulteert in een verbetering van leer- en gedragsproblemen.

 

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die we zowel bij jonge als oudere mensen zien. Dat geldt dus ook voor klachten als migraine.

Stress is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Onder stress staat er meer spanning op uw spieren en raken omliggende zenuwen geïrriteerd. Dit kan de oorzaak zijn van bijvoorbeeld spanningshoofdpijn.

Migraine heeft ook te maken met uw zenuwstelsel. Het corrigeren van blokkades in uw wervelkolom kan leiden tot vermindering van de pijn.

U ziet dat het zenuwstelsel invloed heeft op uw hele lichaam. Daarom kunt u voor veel soorten pijn bij ons terecht. Wij onderzoeken uw klacht grondig en gaan daarna gericht aan het werk.

chiropractor Rijswijk: praktijk blaauw
chiropractor Rijswijk: ook voor rsi klachten

Wat is het verschil tussen een chiropractor en een fysiotherapeut?

Een chiropractor richt zich op de wervelkolom en het zenuwstelsel, wat verschilt van het werk van een fysiotherapeut. Een chiropractor corrigeert blokkades in de wervelkolom die vaak gerelateerd zijn aan het zenuwstelsel en kan hiermee pijn verminderen. Dit kan pijn in de gewrichten zijn, maar ook hoofdpijn of rugpijn. Als uw spieren de oorzaak zijn van uw klacht, kunt u het beste naar een fysiotherapeut gaan. Deze is gespecialiseerd in het spierstelsel.

 

 

 

Al meer dan 40 jaar dé chiropractor voor mensen met klachten uit Rijwijk

Bij Chiropractie Blaauw werken wij met een team van specialisten. Zij gaan gericht te werk en starten altijd met gedegen onderzoek. Uw eerste afspraak is dan ook erg belangrijk.

 1. Vragenlijst over uw klachten
  U ontvangt van ons een vragenlijst over uw klachten. Zo onderzoeken wij uw klachten en algemene gezondheid.
 2. Lichamelijk onderzoek
  In onze praktijk maken we gebruik van neurologische, orthopedische en chiropractische testen om uw lichaam te onderzoeken.
 3. Bewegingsonderzoek
  Wij controleren de functie van uw gewrichten en uw wervelkolom.
 4. Vastellen van de diagnose
  Pas als laatste stellen wij de diagnose. Uw chiropractor bespreekt met u de diagnose en verdere behandeling.

Onze specialisten zijn enthousiast over hun vak. Dat kunt u lezen in onze reviews, maar ook ervaren tijdens een behandeling. Daarom krijgen wij regelmatig nieuwe patiënten doorverwezen.

chiropractor Rijswijk: u bent van harte welkom in onze praktijk

Chiropractor Delft: Wij verhelpen uw pijnklachten

Onze praktijk is gevestigd in Gouda en is gemakkelijk te bereiken vanuit Delft. Veel van onze patiënten komen uit deze stad vanwege ons specialisme. Als we u niet kunnen helpen, zullen we ons best doen om u door te verwijzen naar een plek waar u wel geholpen kunt worden.

Wij zijn geregistreerd en lid van zowel de NCA als SCN.