De borstwervelkolom heeft een kromming naar achteren (Kyfose). In ons gevecht tijdens de zwaartekracht, dit om recht op te kunnen lopen, neigen wij steeds meer in deze bocht te gaan hangen, m.a.w. wij buigen steeds meer voorover. De schouders draaien naar binnen en wij laten het hoofd steeds meer hangen. De rugspieren moeten deze verkeerde houding opvangen en zijn daar niet goed op berekend met als gevolg, overbelasting.

Pijn in de bovenrug ontstaat dus meestal geleidelijk als gevolg van een slechte houding, een herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen of te veel boven de macht werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug een plotselinge oorzaak, zoals het vertillen aan iets of het maken van een verkeerde beweging.

De pijn wordt veroorzaakt door een functiestoornis van de borstwervels en/of de ribben. Spieren worden extra belast, er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten en omliggende zenuwen kunnen hierdoor overprikkeld raken. Deze zenuwirritatie kan een uitstraling of een pijn op de borst geven, terwijl ook een verkramping in de borst- en bovenrugspieren kan ontstaan. De pijn in de bovenrug kan ook uitstralen naar de nek, de armen en het hoofd.

Hoesten, niezen en diep ademhalen kunnen pijnlijk zijn. De symptomen die horen bij bovenrugproblemen kunnen op die van hartklachten lijken; dat kan voor ongerustheid zorgen. De chiropractor kan nagaan of de klachten samenhangen met de rugproblemen.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak