“Dankbaar aan het team dat achter onze zoon gestaan”

Aan het team van Praktijk Blaauw,

In november 2014 kwamen wij met onze zoon, toen 11 jaar, voor een intake gesprek bij de heer Blaauw. Dit naar aanleiding van een berichtje op facebook over een behandeling bij leer- en gedragsproblemen. Hij heeft namelijk dyslexie, dyscalculie en concentratie problemen. Voor dit laatste was ritalin aangeraden, maar wij als ouders waren het hier niet eens. In de thuis situatie, waar wij extra aandacht aan lezen en rekenen gaven, ervaarde wij het concentratie probleem namelijk niet.

M.b.t. de dyslexie was hij op dat moment al een jaar met remedial teaching bezig. Hier had hij inmiddels goede voortuitgang geboekt. In overleg met de remedial teacher hebben we besloten de behandeling bij Praktijk Blaauw met hem te gaan doen, naast de RT. Mocht deze niet helpen, dan zouden we altijd over kunnen gaan op medicatie.

Na het opstellen van het behandelplan kon hij heel snel al beginnen bij José en wat en klik hadden die 2. Het eerste half jaar was zeer intensief en moeilijk. Elke dag oefeningen en met regelmaat naar de praktijk. Het eerst was niet altijd leuk, maar naar de praktijk was altijd een feestje.

In het voorjaar van 2015 is de remedial teaching na 2 jaar gestopt. Hij was klaar voor het voorgezet onderwijs. De behandeling bij praktijk Blaauw bleef doorgaan. In het eerste jaar van het voortgezet onderwijs bleef hij zich goed ontwikkelen m.b.t. lezen, reken en zijn concentratie. Van docenten nooit klachten over zijn concentratie (hoe anders was dit op de basisschool). Cijfers m.b.t. taal en reken waren niet echt hoog, maar allemaal net voldoende.

Nu zit hij in de tweede van het voorgezet onderwijs en meneer is gewoon aan het excelleren. Twee weekenden geleden tijdens een vriendschappelijke ijshockeywedstrijd heeft hij 3 van de 7 doelpunten voor het team gescoord, vorige week een 8,8 voor lezen en vandaag tijdens de behandeling op het record op het bord van 104 verbroken met een score van 107.

De woorden `hij is nu echt klaar, sneller kan niet’ klinken nog steeds in mijn oren. Wat ben ik trots op onze zoon. Maar ik ben niet alleen trots, ik ben ook dankbaar.

Dankbaar aan het team dat achter onze zoon gestaan heeft gedurende de periode van zijn behandeling. Altijd opgewekt en vol vertrouwen in zijn kunnen. Mijn dank gaat in mijn gedachten en hart met name uit naar de heer Blaauw. Vanaf de eerste ontmoeting geloofde hij in het kunnen van ………

Hij heeft hem gezegd dat alles goed zou komen en hij heeft woord gehouden. Ik heb een zoon die vol zelfvertrouwen in het leven staat, met plezier naar school gaat, met niet al te veel moeite met goede cijfers thuis komt en ijshockeyt op hoog niveau (nog niet de top, maar daar komt hij ook nog wel). Helaas kan ik niet meer persoonlijk aan de heer Blaauw vertellen hoe dankbaar ik voor alles ben, maar ik weet zeker dat hij ergens daar boven met zijn zachtaardige blik en tevreden glimlach naar hem kijkt en denk, ‘goed gedaan jongen!’.

Nogmaals hartstikke bedankt voor alles!

Met vriendelijke groet,

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak