Scoliose is een scheefgroei van de wervelkolom die een zijdelingse verkromming geeft. Het is een afwijking die zich meestal op jeugdige leeftijd openbaart.

Wilt weten of uw kind een scoliose heeft? Laat uw kind met bloot bovenlijf met de rug naar u toe staan en dan langzaam naar voren buigen. Kijk daarbij nauwkeurig naar het verloop van zijn ruggengraat en stand van de schouderbladen.

Ontstaat er een bocht (gibbus)? Dan is de kans groot dat uw kind inderdaad een scoliose heeft. U kunt de rug van uw kind ook altijd door een chiropractor laten controleren.


Scolioze oorzaak

Scoliose behandeling Chiropractie Blaauw

De oorzaak van scoliose kan liggen in afwijkingen van het bot, de zenuwen, de spieren of het bindweefsel.

In 80% van de gevallen is de oorzaak van een scoliose echter onbekend, wat in de medische wereld een idiopathische scoliose genoemd word. Dit is één van de redenen waarom screening van de ruggengraat bij schoolkinderen belangrijk is.

Scoliose geeft – zeker bij kinderen – op zich geen pijn, maar kan wel een vermindering van bijvoorbeeld de longwerking tot gevolg hebben. Hoe eerder scoliose ontdekt en behandeld wordt, des te groter de kans op een succesvolle behandeling.


Scoliose behandeling

Wilt u uw kind laten behandelen voor scoliose? Hoe eerder scoliose ontdekt en behandeld wordt, des te groter de kans op een succesvolle behandeling.

U kunt eenvoudig een afspraak maken voor een behandeling.

Heeft u vragen over de behandeling van scoliose? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak