RSI staat voor “Repetitive Strain Injuries”. Het betreft hier een verzamelnaam van klachten rond de pols, elleboog, arm, schouder en/of nek. Deze RSI klachten worden meestal veroorzaakt door langdurig herhalen van dezelfde bewegingen.

De meest bekende oorzaak is langdurig computerwerk onder niet optimale omstandigheden met teveel werkdruk / stress. Tijdens dit soort werkzaamheden krijgen de spieren niet de kans om zich te ontspannen en treedt er verzuring op. Dit kan leiden tot spier- en gewrichtsklachten.


Symptomen RSI

In het beginstadium klaagt de patiënt vaak over de volgende waarnemingen:

  • Vermoeidheid;
  • Tintelingen;
  • Stijfheid;
  • Gevoelloosheid in de hand of de vingers.

Het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden lukt steeds minder. In het volgende stadium wordt de pijn hinderlijk en kan er ook krachtverlies optreden.

In ernstige gevallen kan er ook pijn in rust optreden. Ook als er geen bewegingen gemaakt worden.

Het grootste gevaar bij RSI is het sluipende verloop. Het is een zeer complexe aandoening die beïnvloed wordt door een veelheid aan factoren. Dat kan een reden zijn waarom de ene persoon na lang hard werken achter de computer géén last krijgt, maar de ander wel.


Behandeling van RSI klachten

De behandeling van RSI klachten begint bij het zoeken naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Vaak zit deze niet op de pijnlijke plaats, maar ergens anders.

De chiropractor zal naast de pols en elleboog, ook de schouder en nek onderzoeken op blokkades. Door het opheffen van deze gevonden blokkades wordt een situatie gecreëerd, waardoor het zenuwstelsel weer goed kan functioneren. Ook worden de overbelaste spieren behandeld.

Naast de behandeling zal de chiropractor ook adviezen geven met betrekking tot werkhouding, werkplek, micropauzes en belasting/belastbaarheid. Dit alles om te voorkomen dat de klachten na herstel de kans krijgen om terug te komen.

U kunt eenvoudig een afspraak maken voor een behandeling.

Heeft u vragen over de behandeling van rugpijn tijdens zwangerschap? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak