Nekpijn en armpijn kunnen verschillende oorzaken hebben. Deze oorzaken zijn te verdelen in geleidelijke en plotselinge oorzaken.


Geleidelijke oorzaken zijn onder andere:

  • Te weinig afwisseling in de houding en te weinig beweging ( werkhouding!)
  • Verkeerde of eenzijdige belasting ( zware tas over een schouder of een verkeerde houding achter de computer
  • Slijtage / artrose van de nekwervels
  • Spanning, stress, vermoeidheid, kou en vocht.

Plotselinge oorzaken zijn onder andere:

  • Een ongeluk, wat in ernstige gevallen kan leiden tot een whiplash;
  • Verkeerde slaaphouding (buikslapen) kan leiden tot een acute torticollis (scheefhals).

Vanuit de nek gaan zenuwen naar de arm. Een bewegingsstoornis in de nek kan tot irritatie van deze zenuwen leiden en resulteren in een stijve nek of een zeurende brandende pijn. Deze pijn is vaak net onder de schedel of ter hoogte van de nek-schouderlijn, wat ook kan uitstralen naar de schouders en armen.

Een wervelblokkade in de nek kan ook een medeoorzaak zijn voor een tennisarm, golfersarm en een carpaal tunnelsyndroom. Tintelingen in de vingers of een krachteloos gevoel in de arm kunnen hun oorzaak in de nek hebben.

Andere problemen als gevolg van een functiestoornis in de nek zijn: hoofdpijn, moeilijkheden met zien, verminderd concentratievermogen, oorsuizingen, duizeligheid, leerproblemen, voorhoofdsholte- en bijholteproblemen.


Behandelen nekpijn en armpijn

Heeft u last van nekpijn en / of armpijn? Onze chiropractoren zijn opgeleid in het behandelen van deze problemen. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de praktijk.

Vaak kunnen wij de pijn in korte tijd verlichten door de functiestoornis in de nek te herstellen. Hierdoor wordt de irritatie van de zenuw weggenomen en verdwijnen de pijn, tintelingen, stijfheid en andere symptomen.

Heeft u vragen over de behandeling? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak