Lumbago is een algemene term die wordt gebruikt om pijn in de onderrug te beschrijven. Het is een andere benaming voor plotselinge (acute) lage rugpijn, die vaak samengaat met verkramping van spieren en irritatie van de lage rugwervels. De letterlijke vertaling is: ”pijn in lendenen”.

Het treft miljoenen mensen per jaar en kan worden veroorzaakt door afwijkingen in de wervelkolom, gewrichten, spieren of zenuwen van de onderrug.

Volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke treft lumbago 80% van de volwassenen (meestal werkgerelateerd).

Daarnaast kan het acuut of chronisch zijn, wat een doffe, pijnlijke of plotselinge, scherpe pijn veroorzaakt.


Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen:

Scoliose behandeling Chiropractie Blaauw
  • Overbelasting van de rug kan resulteren in spontane verkramping van de spieren (ook wel ‘spit’ genoemd).
  • Een plotseling verkeerde beweging kan ook zorgen voor irritatie van een van de gewrichten van de lendenwervels.
  • Dit laatste heeft ook acute pijn met verkramping van de spieren tot gevolg, maar eist een andere manier van behandelen.

Bent u gediagnosticeerd met lage rugpijn? Regelmatige lichaamsbeweging kan u helpen om de ernst van je pijn aanzienlijk te verminderen.

De diagnose van lumbago wordt echter vaak gegeven, maar is niet altijd correct. U kunt dit het beste laten controleren door een gespecialiseerde chiropractor.


Behandeling lumbago

Wanneer lumbago niet (correct) wordt behandeld kan dit resulteren in chronische rugklachten. Ook als de klachten voorbij zijn is de oorzaak niet altijd verdwenen.

Het is daarom belangrijk om – na een aanval van acute rugpijn – de rug te laten controleren door een chiropractor. Dit ter voorkoming van verdere klachten. U kunt hiervoor een afspraak maken bij onze praktijk.

Heeft u vragen over de lumbago behandeling? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak