Wat is bekkeninstabiliteit?

Bekkeninstabiliteit tijdens of na de zwangerschap wordt ook wel symfysiolyse genoemd. Deze instabiliteit veroorzaakt pijn rond de bekkengewrichten en het schaambeen (symfyse). Dit komt doordat de hormoonwisselingen tijdens de zwangerschap de gewrichtsbanden in het lichaam verweken en zodoende verzwakken.

Het geeft teveel mobiliteit aan de gewrichten, met als gevolg dat het bekken het lichaamsgewicht niet meer kan dragen. Hierdoor ontstaan pijnklachten tijdens zitten, staan, lopen en uiteindelijk ook liggen.


Wat kunnen onze chiropractoren voor u doen?

De behandeling van een instabiel bekken verschilt enorm van die van een fixatie of blokkade in het bekken. Voor bekkeninstabiliteit is stabiliseren van het bekken met stabiliserende chiropractische correcties en oefeningen belangrijk.

Daarnaast is een juiste spierbalans rond het bekken noodzakelijk. Ook kan er een bekkenband meegegeven worden als extra ondersteuning van het bekken.

Bekkeninstabiliteit komt echter niet alleen voor tijdens of na een zwangerschap. De gewrichtsbanden kunnen bij iedereen verzwakken, zowel bij mannen als vrouwen. Bijvoorbeeld door:

  • Een verkeerde houding;
  • Fysiek zwaar werk;
  • Overbelasting van de bekken.

Afspraak maken bij bekkeninstabiliteit

Indien u pijn rond de bekkengewrichten en het schaambeen ervaart, kunt u een afspraak maken bij één van onze chiropractoren. Zij kunnen uw bekken stabiliseren aan de hand van stabiliserende chiropractische correcties en oefeningen.

Heeft u vragen over de behandeling? Neem dan gerust contact op via het afspraakformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak