Wat is artrose?

Artrose wordt ook wel degeneratie of slijtage genoemd. Dit heeft te maken met veranderingen in het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof van gewrichten. Als dit soort veranderingen in de wervelkolom plaatsvinden, praten we over spondylosis en discopathie of spondylarthrose. Een artrose behandeling zorgt er daarbij voor dat uw gewrichten en zenuwen zo gezond en sterk mogelijk.

Doordat de tussenwervelschijf bij het ouder worden steeds minder vocht opneemt, zal hij langzaam dunner worden. Hierdoor kan de tussenwervelschijf minder goed schokken absorberen. Het dunner worden van de tussenwervelschijven is ook de reden dat mensen “krimpen”.

Door de verminderde schokabsorptie wordt de wervelkolom zwaarder belast met als gevolg een snellere veroudering. Het dunner worden van de tussenwervelschijf wordt ‘discopathie‘ genoemd.


Oorzaak artrose

Artrose kan op verschillende manieren ontstaan. Meestal is de oorzaak slijtage, die van nature ontstaat bij het ouder worden. Maar ook herhaalde blessures en overbelasting door bijvoorbeeld sporten of werk kunnen een rol spelen.

Degeneratie is een sluipend proces, dat vaak met startstijfheid, bewegingsbeperkingen en krakende geluiden (“of er zand in het gewricht zit”) begint. Gewrichtsontstekingen en pijn beginnen echter pas laat in het onomkeerbare proces van slijtage.

Door de functie van de gewrichten te verbeteren en de balans van uw wervelkolom te herstellen kan het proces van degeneratie geremd worden en hiermee ook de pijn. Vandaar dat de chiropractor zal proberen de wervelkolom optimaal te laten bewegen.

Krijgt u te horen: “U moet met artrose leren leven” of “Er is niets meer aan te doen”? Onze chiropractors kunnen u beslist nog helpen met het verlichten van uw symptomen en pijn.

Helaas zal de al plaatsgevonden slijtage blijvend zijn. Een bepaalde stijfheid is ook niet altijd te verhelpen. Het lichaam gebruikt deze stijfheid als beschermingsmechanisme om foute bewegingen te voorkomen.


Artrose behandeling

Als u pijnlijke en stijve gewrichten hebt, kunt u – ter preventie van pijn door de artrose – het beste uw wervelkolom door een chiropractor laten controleren.

Onze chiropractors kunnen het degeneratieproces verminderen door de balans van de wervelkolom en het postuur te verbeteren. Hierdoor blijven uw gewrichten en zenuwen zo gezond en sterk mogelijk.

Wilt u graag aan uw artrose behandeld worden? Maak dan gerust een afspraak voor een artrose behandeling. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak