“Nu alleen maar vooruit en niet meer achteruit”

Ik ben Isabelle 44 jaar, in september 2013 ben ik van achter aangereden, Ik heb een half jaar plat gelegen, mijn linker lichaamshelft was verlamd, ik kon niet meer zitten, slapen en slikte heel veel pijnstillers. Na 4 maanden kwam ik via via bij chiropractie Blaauw terecht.

Hier werd ik voor het eerst gehoord en werden er diverse onderzoeken gedaan. Toen kon ik nog wat strompelen, in februari 2014, kon ik niet meer lopen en ben ik in de rolstoel terecht gekomen. Vooraleer ik met de behandeling begon, ben ik nog kort het reguliere circuit ingegaan. Dit leverde niets op…

In maart 2014 werd een behandelplan opgemaakt en besloten wij te starten met de behandeling bij chiropractie Blaauw. De dagbehandeling die ik volgde 4 dagen in de week bestond uit diverse oogoefeningen, warme lucht blazen in mijn oor, ademhalingsoefeningen, de SSEP, spiegeltherapie, oefeningen met de metronoom, extra stimuleren met de tens en tussendoor heel veel slapen.

Na 2 weken kon ik weer slapen, zitten en had ik geen pijnstillers meer. Daarna een week thuis rust genomen en toen weer 2 weken verder gegaan en steeds weer een stukje verder vooruit gegaan. Daarna met hulp van vrienden verder getraind thuis en af en toe weer een dagje terug naar chiropractie Blaauw om te fine tunen.

De laatste keer ging ik heen eind oktober 2014. Daarna werd ik steeds zieker en bleek bij de jaarlijkse schildklier controle, dat ik een nodus van 3 cm had en dat de schildklier hyperactief was, dit ook als gevolg van het auto ongeluk. In januari 2015 werd mijn schildklier verwijderd. Daarna bijna een jaar bezig met instellen van de medicijnen, met een terugval tussendoor.

In december 2015 had ik contact met Roland en vertelde ik hoe het ging, ik was flink achteruit gegaan. Eind december is er een EEG gemaakt en was het al snel duidelijk hoeveel ik achteruit was gegaan. Januari zijn wij gestart met neurofeedback, 2x per week. In februari 2016 hebben wij besloten weer intensief te gaan revalideren in Gouda.

Ik revalideerde 4 weken lang, met een super team. We hebben keihard gewerkt, deden neurofeedback, oogoefeningen, het gait (loop) protocol met de SSEP, spiegel training, spierkrachttraining, hersentraining, oefeningen voor de fijne motoriek… Het ging zo goed dat ik na een week steeds wat meer kon bewegen. Ik kon mijn been weer optillen en mijn arm wat meer gebruiken.

De 2e week konden wij starten met spierkracht training, en elke dag kon ik een beetje meer bewegen. Daarna een aantal weken thuis i.v.m. vermoeidheid, een slechte schildklierwaarde, bijnieruitputting, een tijdje rustig aandoen, extra juiceplus capsules innemen en veel slapen om energie op te doen. Het mooie aan rust is ook dat je lichaam verder herstelt.

Begin april kon ik de eerste stapjes zetten achter de rollator, in mei het revalideren terug opgepakt, oogoefeningen, SSEP, spierkrachttraining, oefeningen met de metronoom, hersentraining, leren lopen met krukken…. Het einde van de tunnel komt voor mij weer in zicht, ik heb nog een hele weg te gaan, maar ik ga nu alleen maar vooruit en niet meer achteruit.

Dit heb ik te danken aan het top team van chiropractie Blaauw!!

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak