Wat is ischias?

Ischias is een irritatie van de ischiaszenuw. Deze zenuw loopt vanuit het onderste gedeelte van uw wervelkolom via uw bil en been naar uw voet.

Deze problemen worden regelmatig veroorzaakt door een verkeerd functioneren van de lage rug en het bekken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias.

Als deze rugpijn zich nog verder ontwikkelt, kan een stekende of brandende zenuwpijn in de bil en een uitstralende pijn in het been ontstaan.

Deze pijn straalt meestal uit in het gehele been, maar kan zich ook alleen in de kuit of in het bovenbeen openbaren.


Zwangerschapsischias

Een bekend verschijnsel bij zwangere vrouwen is “zwangerschapsischias”. Bij zwangerschapsischias drukt de baby op de ischiaszenuw en veroorzaakt uitstralende pijn in het been.

Deze klachten kunnen bij zwangere vrouwen verlicht worden via een speciale band die de baby ondersteunt.

Voor meer informatie over zwangerschapsischias kunt u contact opnemen met onze chiropraktijk.


Ischias behandelen

Aangezien de klachten veel op elkaar kunnen lijken, worden de diagnoses van ischias en hernia vaak door elkaar gehaald.

Gelukkig zijn onze chiropractoren deskundig in het vinden van storingen in uw wervelkolom. Zij kunnen dus ook nauwkeurig diagnosticeren of er sprake is van een ischias of een hernia.

Heeft u ischias-klachten en wilt u graag starten met ons behandelingstraject? U kunt eenvoudig een afspraak maken via ons contactformulier.

Heeft u vragen over de behandeling? Neem dan gerust contact op via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0182 – 570124.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak