*Wat is hypnose

Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. De hypnotherapeut volgt een speciale procedure om de geest van de cliënt in een trance-achtige toestand te brengen.

In deze kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn is men ontspannen en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. (hierin kan het zijn dat u de geluiden uit de omgeving kunt horen.)

Onder begeleiding van de therapeut is het de cliënt zelf die toestaat dat de trance ontwikkelt en laat bestaan. Dus iedere vorm van hypnose begint in de eerste plaats bij de cliënt zelf, aangezien suggesties van anderen dit kunnen teweeg brengen laat men zich dan eigenlijk begeleiden in de zelfhypnose.

De verschillende stadia van hypnose kunnen zijn, van licht zoals een lichte roes tot een zeer zware hypnotische toestand met een totaal verlies van (zelf)bewustzijn en waarbij zelfs een blokkade van zintuiglijke en pijnprikkels kan optreden.

Een lichte staat van hypnose kan vergeleken worden met een situatie waarin men alles om zich heen even vergeet. Bijvoorbeeld het kijken naar een spannende film waar u helemaal in opgaat of diep verzonken zitten in een boek.

Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand zich onder hypnose bevindt in een toestand tussen waken en slapen. Met behulp van MRI-scans en Elektro-encefalografie (EEG) zijn hersen fysiologische correlaties van trancetoestanden duidelijk aangetoond.

Al door enkele hypnose-zittingen kunnen duidelijke veranderingen worden vastgesteld.

Mede hierom wordt hypnose en aanverwante technieken wereldwijd meer gebruikt in verschillende vormen van therapie.

Esther Blaauw-Engelbertink is werkzaam als gediplomeerd Hypnotherapeut bij Hypnoseworld.

Als eigenaar van praktijk Blaauw, haar werk als mediator, relatie/stress counselor en de samenwerking met de chiropractoren/functioneel neurologen binnen haar praktijk, werd haar fascinatie voor de hersenen gewekt en heeft zij zich tevens gespecialiseerd in neurofeedback. Tezamen met haar persoonlijke- en werkervaringen heeft zij hierdoor zeer uitgebreide mogelijkheden om haar cliënten te helpen. Deze combinatie zorgt er ook voor dat ze vol passie, kunde en empathie haar werk als hypnotherapeut uitvoert. Door direct te communiceren met het onderbewustzijn worden jarenlange klachten opgelost.

Esther denkt probleemoplossend, is enthousiast en is altijd op zoek naar datgene dat voor haar cliënt het beste is. Door haar betrokkenheid en het goede luisteren voelt iedereen zich snel op zijn gemak.

Haar specialisatie ligt bij mentale problemen, zoals depressies, angsten en dwangstoornissen.

Maar ook ‘vage klachten’, pijn klachten en blokkades welke door het onderbewustzijn in stand worden gehouden zijn vaak geziene klachten in haar praktijk.

Opleidingen en gevolgde trainingen:

* Gediplomeerd Internationaal Register hypnotherapeut

* Master HypnoKids, WLM Hypnosis – USA (Jeffrey Stephens)

* Master IMR+Swan technique

* Masterclass Jeffrey Stephens Direct Hypnosis Protocol

* Relatie-stress counseling

* Neurofeedback specialist

* Mediation

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak