Voorafgaand aan uw eerste bezoek krijgt u een vragenlijst met vragen over uw klacht(en) en uw algemene gezondheid. Het eerste consult begint met een vraaggesprek (anamnese) betreffende uw klachten en algemene gezondheid.

Daarna zal een lichamelijk onderzoek volgen, waarbij gebruik gemaakt wordt van neurologische, orthopedische en chiropractische testen. Vooral evenwicht, coördinatie en houding, spierkracht, reflexen, oogbewegingen, bloeddruk en hart- en ademhalingsritme worden gecontroleerd. Zorgvuldig wordt er gekeken of de linker- en rechterzijde van het lichaam symmetrisch werken.

Nadien volgt een bewegingsonderzoek. Vooral de gewrichten van de wervelkolom en eventueel ook de gewrichten in de armen en de benen worden één voor één getest in alle bewegingsrichtingen. Geblokkeerde gewrichten zijn meestal drukgevoelig (ze voelen aan als een blauwe plek). Zelfs als het hoofd volledig van rechts naar links kan draaien of als men met de handen aan de grond kan komen, is het nog niet zeker dat de wervelkolom goed werkt.

Specifieke chiropractische testen worden vooraf aan het onderzoek gedaan, dit zijn de blindenvlek meting en een oppervlakte spier- en temperatuurmeting. Indien noodzakelijk kunnen er reeds elders gemaakte röntgenfoto’s worden opgevraagd.

Aan de hand van deze informatie wordt de diagnose gesteld. Als uw klachten veroorzaakt worden door een probleem in uw bewegingsstelsel en/of zenuwstelsel, dan kunnen die chiropractisch efficiënt aangepakt worden. De chiropractor zal u dan vertellen of hij u kan helpen en wat u van de behandeling kunt verwachten.

Soms is een verder onderzoek noodzakelijk voordat er conclusies getrokken kunnen worden. In Praktijk Blaauw hebben wij dan de mogelijkheid om specifieke balans- en oogvolgbewegingstesten te doen, deze testen geven een inzicht in het functioneren van het gehele evenwichtssysteem.

Daarnaast is het mogelijk dat u oefeningen krijgt voorgeschreven of advies over een goede houding of voeding mee krijgt. Als de chiropractor u niet kan helpen, probeert hij een advies te geven waar u mogelijk wel baat bij zou kunnen hebben.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak