Chiropractie vanaf je geboorte

Vanaf onze geboorte is alles er op gericht om zo snel en goed mogelijk gebruik te kunnen maken van alle mogelijke bewegingen van ons lichaam. Problemen aan de wervelkolom kunnen in veel gevallen ontstaan, tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of in de vroege jeugd.

Een chiropractor diagnostiseert, behandelt en werkt preventief aan bewegingsstoornissen van de wervelkolom en de schedel en aan de effecten hiervan op het zenuwstelsel. De behandelmethoden zijn aangepast per leeftijds categorie en daardoor is het mogelijk babies en kinderen te helpen

Wat voor soort problemen komen vaak voor bij kinderen?

De meest voorkomende klachten bij babies zijn ontroostbaar huilen, slechte stoelgang, een asymmetrische houding of onrustig slapen. Bij oudere kinderen vallen ook de moeilijkheden met het lopen, motorische onrust, concentratiestoornissen en oorontstekingen op.

Waarom hebben kinderen op een jonge leeftijd klachten?

Bij veel babies met de bovengenoemde klachten is er sprake van een geboortetrauma. Dit trauma kan ontstaan bij snelle of juist trage bevallingen, kunstverlossingen of keizersneden. Hierdoor kan er een verstoorde beweeglijkheid van de schedelnaden en/ of de wervelkolom ontstaan. Andere oorzaken zijn vallen, stoten, verkeerde houdingen, sportongelukjes en het dragen van een zware schooltas.

Onderzoeken

Aan de hand van een vraaggesprek wordt er een beeld geschetst van het probleem. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij mobiliteit, motoriek en spierspanning worden getest. Vervolgens worden de wervels en de schedel gecontroleerd. Aan de hand van dit onderzoek wordt bepaald wat de problemen zijn en worden de ouders uitgebreid ingelicht over de behandeling.

Behandeling door de chiropractor

Het doel van de behandeling is om de blokkades in de wervelkolom en de schedel op te heffen. Dit wordt door subtiele bewegingen met de handen gedaan. Vooral bij jonge babies is er absoluut geen kracht nodig om blokkades op te heffen.

De behandelingen zijn dan ook aangepast aan de leeftijd van het kind. Jonge kinderen reageren over het algemeen zeer snel waardoor na enkele behandelingen al een significante verbetering mag worden verwacht. Er wordt ook advies gegeven met betrekking tot houdingen en oefeningen die thuis gedaan kunnen worden.

Tjalkwerf 2B, 2804 LT, Gouda

Bel ons via:

Bel ons via:

0182 - 570124

Stuur ons een e-mail:

Stuur ons een e-mail:

info@chiroblaauw.nl

Sessie inboeken?

Maak hier een afspraak